Αρχική arrow ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΚΠΙΣΝ: Μια «δωρεά» με ουρές Εκτύπωση E-mail
03.03.17

ΚΠΙΣΙΝ Τις θλιβερότερες στιγμές της καταστροφικής φάρσας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 θύμιζε η πρόσφατη πανηγυρική τελετή της παραλαβής από το ελληνικό κράτος της «δωρεάς» του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) που θα στεγάσει την Εθνική Βιβλιοθήκη και τη Λυρική Σκηνή.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Νίκος Κούνδουρος, ο πρωτοπόρος του ελληνικού κινηματογράφου Εκτύπωση E-mail
24.02.17

Νίκος Κούνδουρος, ο πρωτοπόρος του ελληνικού κινηματογράφου  «Ηθελα να ’μαι ζωγράφος μοναχικός. Είχα μια πίστη καλογερίστικη για τη ζωγραφική, τον ασκητισμό, ονειρευόμουν μια μοναξιά γεμάτη φως... Τα πρόδωσα όλα; Μου θόλωσε τον νου η θριαμβευτική ζωγραφική της κινούμενης εικόνας και έκανα ταινίες». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε ο Νίκος Κούνδουρος (λεύκωμα «Stop carre», Εκδόσεις Καστανιώτη) την αγάπη του για τον κινηματογράφο.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός ηθοποιός Βασίλης Τσάγκλος Εκτύπωση E-mail
18.02.17

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών ο Βασίλης Τσάγκλος, ένας από τους πλέον δραστήριους Έλληνες ηθοποιούς με συμμετοχή σε πολλές δεκάδες θεατρικές παραστάσεις, τηλεοπτικές σειρές και ταινίες. Γεννήθηκε στην Πύλο της Μεσσηνίας στις 20 Ιουνίου 1939.

Τελευταία ανανέωση ( 18.02.17 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ελληνικό Σχολείο Μονάχου: Μια ιστορία χωρίς τέλος Εκτύπωση E-mail
06.02.17

Οι παραδοσιακά στενές και εγκάρδιες σχέσεις του δήμου Μονάχου με την ελληνική παροικία έχουν μπει σε πάγο. Για πρώτη φορά ο δήμαρχος της πόλης δεν εμφανίστηκε στις εκδηλώσεις της Ημέρας Ελληνοβαυαρικής Φιλίας τον περασμένο Μάρτιο και ούτε αργότερα στα Θεοφάνεια. Αιτία είναι η κλιμάκωση της διαμάχης μεταξύ του δήμου και του ελληνικού κράτους εξαιτίας της ανέγερσης κτιρίου για το ελληνικό σχολείο στην βαυαρική πρωτεύουσα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Κατασχέθηκε και επιστρέφει η κλεμμένη σαρκοφάγος Εκτύπωση E-mail
17.01.17

Σύμφωνα με την παρουσίαση του αντικειμένου από την γκαλερί Royal-Athena Galleries, το τμήμα της σαρκοφάγου έχει κατηγοριοποιηθεί από τον ειδικό στις ρωμαϊκές σαρκοφάγους δόκτορα Guntram Koch ως προερχ Κατασχέθηκε από τη Royal-Athena Galleries το τμήμα μαρμάρινης σαρκοφάγου που προέρχεται από την Ελλάδα.
Σύμφωνα με την παρουσίαση του αντικειμένου από την γκαλερί Royal-Athena Galleries, το τμήμα της σαρκοφάγου έχει κατηγοριοποιηθεί από τον ειδικό στις ρωμαϊκές σαρκοφάγους δόκτορα Guntram Koch ως προερχόμενο από σαρκοφάγο του ίδιου εργαστηρίου, το οποίο δημιούργησε άλλη σαρκοφάγο που σήμερα εκτίθεται στο αρχαιολογικό μουσείο Θεσσαλονίκης

Διαβάστε περισσότερα...
 
Πέθανε ο Τζον Μπέργκερ: Ο βραβευμένος με booker και Bafta συγγραφέας που δεν σπούδασε ποτέ Εκτύπωση E-mail
04.01.17

Πέθανε σε ηλικία 90 ετών στο σπίτι του στο Παρίσι ο Τζον Μπέργκερ. Ο βραβευμένος με booker και Bafta συγγραφέας που δεν σπούδασε ποτέ.

Τελευταία ανανέωση ( 04.01.17 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Πέθανε ο συγγραφέας Μισέλ Ντεόν που αγαπούσε την Ελλάδα Εκτύπωση E-mail
29.12.16

Μισέλ Ντεόν Σε ηλικία 97 ετών έφυγε ο Γάλλος συγγραφέας και ακαδημαϊκός Μισέλ Ντεόν. Ο σπουδαίος λογοτέχνης είχε αγαπήσει πολύ τη χώρα μας, είχε ζήσει στις Σπέτσες και ένα από τα πιο γνωστά έργα του είναι οι «Σελίδες για την Ελλάδα», με τις εντυπώσεις του από τα ελληνικά νησιά.

Τελευταία ανανέωση ( 29.12.16 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Έφυγε ο Τζορτζ Μάικλ Εκτύπωση E-mail
26.12.16

Το 2016 φεύγει ακριβώς όπως ήρθε...με ακόμη μία απώλεια στο καλλιτεχνικό στερέωμα... Ο Τζορτζ Μάικλ, ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Wham που κατόπιν έκανε επιτυχημένη σόλο καριέρα, απεβίωσε στο σπίτι του στο Λονδίνο σε ηλικία 53 ετών, όπως μεταδίδει το BBC. Ο Τζορτζ Μάικλ, το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Γεώργιος Κυριάκος Παναγιώτου, πέθανε «ειρηνικά στο σπίτι του», σύμφωνα με τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων του καλλιτέχνη, τον οποίο επικαλείται το ΒΒC
 

Διαβάστε περισσότερα...
 
Στο φως 2.500 χρόνια μετά η αρχόντισσα της Καστοριάς Εκτύπωση E-mail
22.12.16

Στερέωση του άνω άκρου της αρχόντισσας για τη μετακίνησή της από το πεδίο συντήρησης. Η «αρχόντισσα της Καστοριάς», που έζησε πριν από 2.500 χρόνια, φορούσε 72 περίτεχνα, χάλκινα βραχιόλια στα χέρια και στα πόδια, ένα εντυπωσιακό περιδέραιο από χάντρες γυαλιού και ήλεκτρου στο λαιμό, δαχτυλίδια και ενώτια.

Διαβάστε περισσότερα...
 
3η καλύτερη κωμικός ηθοποιός στον κόσμο η Κατερίνα Βρανά Εκτύπωση E-mail
17.12.16

3η καλύτερη κωμικός ηθοποιός στον κόσμο η Κατερίνα Βρανά Την τρίτη θέση κέρδισε η Eλληνίδα κωμικός Κατερίνα Βρανά στον παγκόσμιο διαγωνισμό stand up comedy «Το Πιο Αστείο Ατομο Του Κόσμου» που διοργάνωσε το Laugh Factory, στο παγωμένο Λέβι της Λαπωνίας.

Τελευταία ανανέωση ( 17.12.16 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Πέθανε ο Πέτρος Φυσσούν Εκτύπωση E-mail
06.12.16

Πέθανε ο Πέτρος Φυσσούν Την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Σωτηρία, όπου νοσηλευόταν από τις 20 Νοεμβρίου με λοίμωξη του αναπνευστικού, άφησε  σε ηλικία 83 χρονών, ο δημοφιλής ηθοποιός Πέτρος Φυσσούν.

Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 93 - 115 από 402

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote